Fazuľa Adzuki je chuťovo podobná fazuli Mungo. Jej červeno-hnedé semená sú cenené pre svoje zdraviu prospešné a zoštíhľujúce vlastnosti. Klíčky fazule Adzuki pomáhajú s liečbou ťažkostí spojených s infekciami močového mechúra a chránia pred anémiou. Jej klíčky sú veľmi chutné, chrumkavé s jemne sladkou orechovou príchuťou. Výborne sa hodia do všetkých ázijských jedál s prídavkom kari. Môžete ich pridávať aj do rôznych druhov šalátov, cestovín, ryže, zapekaných jedál a zeleniny. Poslúžia aj ako prísada na prípravu sladkých pokrmov. Sú bohatým zdrojom minerálnych látok, vitamínov E, B2, B1, B6, B3 a ľahko stráviteľných bielkovín, vďaka čomu môžu vegetariáni považovať fazuľu Adzuki za skvelú alternatívu k mäsu.
Klíčky – Fazuľa Adzuki 50 g
€2.03
Popis
Príprava výhonkov:
Domáce pestovanie výhonkov je veľmi jednoduché pomocou klíčiaceho zariadenia. Postupujúc podľa návodu na použitie sú výhonky pripravené na konzumáciu po uplynutí 3-6 dní. Klíčiareň umožňuje súčasné pestovanie 3 druhov výhonkov.
Inou metódou pestovania výhonkov je pestovanie výhonkov v pohári. Na tento účel je potrebné nasledovné: opláchnite semená a potom ich vložte do vopred vyparenej nádoby a zalejte prevarenou vlažnou vodou. Namáčajte ich niekoľko hodín, potom vodu zlejte, semená opláchnite, nádobu prikryte gázou, zaviažte a odložte na teplé (18-22°C), nie slnečné miesto. Počas tohto obdobia je potrebné výhonky preplachovať 2-krát denne vodou. Výhonky sú pripravené na konzumáciu po dosiahnutí dĺžky približne 3-5 cm, po 3-6 dňoch.
Ďalšie informácie
Hmotnosť | 0.05 kg |
---|